Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Održana prva edukacija farmaceuta u okviru projekta “Apoteka – prijatelj zdravog potomstva“

Predavači na KE "Apoteka prijatelj zdravog potomstva"

Aktivnosti na projektu  „Apoteka – prijatelj zdravog potomstva“, koji je dobio podršku  fondacije Tempus u okviru Erasmus+ programa (KA210-ADU) Evropske unije, počele su održavanjem edukacija “Samolečenje tokom trudnoće – mogućnosti i ograničenja” i “Optimalna terapija najčešćih bolesti u period trudnoće i dojenja”,   04.marta u Nišu.

 

Tokom edukacije učesnici su bili u prilici da saznaju koliko je bezbedna primena lekova, biljnih proizvoda i dijetetskih suplemenata u trudnoći kako bi se zaštitilo zdravlje majke i bebe. Posebna pažnja posvećena je temama kako izabrati pravi lek za terapiju bola, lečenje prehlada, kašlja i alergija kod trudnica.

 

Takođe, sagledani su i sadržaji terapije trudnica obolelih od astme, epilepsije, depresije kao i bezbedna primena antiastmatika, antidepresiva i antiepileptika u periodu dojenja. Istaknut je značaj savetovanja o pravilnoj i redovnoj primeni lekova u cilju održavanja visokog stepena adherence.

 

U toku radionica predstavljeni su slučajevi iz prakse uz prikaz korišćenja obrazaca za farmaceuta, u cilju dokumentovanja pružene intervencije, kao i značaj popunjavanja obrazaca od strane trudnica i dojilja, kako bi se stekao uvid o njihovim stavovima i dilemama koje utiču na primenu lekova u toku trudnoće i perioda dojenja.

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor