POLITIKA KOLAČIĆA

 

Opšti pregled

 

Ova Politika kolačića će vam pomoći da razumete i da se osećate sigurnije prilikom upotrebe kolačića. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili zahteva, kontaktirajte nas na info@sfus.rs. Prilikom posete našeg veb sajta, pojaviće se obaveštenje u kom se traži vaša saglasnost za korišćenje kolačića. Davanjem saglasnosti, smatra se da ste saglasni sa načinom upotrebe kolačića u skladu sa Politikom kolačića. Imamo pravo da promenimo Politiku kolačića u bilo kom trenutku. Ukoliko ne prihvatite kolačiće, nećete biti u prilici da u potpunosti koristite naš sajt. Da biste znali kada je Politika kolačića poslednji put ažurirana, pogledajte poslednji datum ažuriranja koji se nalazi na kraju ovog dokumenta. Sve izmene Politike kolačića stupaju na snagu kada izmenjenu Politiku kolačića učinimo dostupnom putem našeg sajta.

 

Šta je kolačić?

 

Kolačići se sastoje od podataka malih bitova ili koda koji često uključuju neidentifikovani ili anonimni jedinstveni identifikator. Veb-sajtovi, aplikacije i druge usluge šalju ove podatke vašem pretraživaču (na vašem računaru ili mobilnom uređaju) kada prvi put pristupite veb-stranici i zatim skladište podatke na vašem računaru, tako da navedeni veb-sajtovi, aplikacije i druge usluge mogu da pristupe podacima kada napravite naknadne zahteve za stranicama iz te usluge. Oni imaju široku upotrebu kako bi se omogućio odnosno unapredio rad veb-stranica. Na primer, oni vas mogu prepoznati i zapamtiti važne informacije koje će vam olakšati korišćenje veb-sajta (npr. pamćenje vaših korisničkih prioriteta).

Ako nas kontaktirate putem HTML poruke e-pošte, oni mogu uključivati web oznake ili slične tehnologije kao što su (web beacons) transparentne GIF datoteke (clear GIF) ili piksel oznake. Takvi se nazivaju i transparentni GIF fajlovi (clear GIF-ovi). One pružaju povratnu informaciju o tome da li ste primili ili otvorili poruku i da li ste kliknuli na vezu ili drugi sadržaj u njoj. Te tehnologije obično postavljaju nenametljivu sliku na određenu web-lokaciju ili e-poštu i pružaju informacije kao što su IP adresa, web-lokacija ili e-mail URL-a računara koji gledate; drugi identifikator, datum pregleda, tip pretraživača koji se koristi i identifikatore kolačića koji su prethodno stavljeni na uređaj.

 

Upotreba kolačića

 

Prilikom učitavanja web sajta, tražimo od vas da pristanete na instaliranje kolačića u iskačućem prozoru. Ako ne date svoj pristanak, mi ćemo instalirati samo kolačiće koji su neophodni za rad sajta na vašem uređaju (oni su navedeni u Što kolačići koje koristimo).

 

Koje kolačiće koristimo?

 

S jedne strane, kolačići mogu biti “trajni” ili “privremeni”. Trajni kolačić sačuvan je od strane pretraživača do određenog vremena, pod uslovom da ga ne izbrišete, ali kolačić se automatski briše zatvaranjem pretraživača.

S druge strane, kolačići mogu biti “vlastiti” ili “treća lica” kolačići (na primer, kolačiće koje koristi Google Analitics).

 

Neophodni kolačići

 

Neophodni kolačići su neophodni za rad sistema, bez kojih se web sajt ne može koristiti kao što je predviđeno. Ovi kolačići se mogu koristiti bez pristanka korisnika i ne mogu biti onemogućeni.

 

Funkcionalni kolačići


Funkcionalni kolačići nisu neophodni za korišćenje web stranice, ali možemo pružiti bolje korisničko iskustvo. Ovi kolačići obično pružaju podešavanja i pogodnosti za personalizovani web sajt (kao što je jezik koji izaberete ili vrstu stranice koju posećujete). Funkcionalni kolačići se koriste samo uz vaš pristanak i mogu biti povučen u bilo kom trenutku isključivanjem funkcionalnih kolačića u centru za privatnost. Ovi kolačići ne čuvaju lične podatke.

Ime kolačića

Vebsajt

Cilj kolačića

Trajanje upravljanja podacima

pll_language

sfus.rs

Ovaj kolačić postavlja Polilang dodatak za VordPress veb lokacije. Kolačić čuva jezički kod poslednje pregledane stranice.

1 godina

 

Kolačići performansi

 

Kolačići performansi možda nisu neophodni za korišćenje web sajta. Koristimo ove kolačiće za anonimno merenje performansi naših stranica i bolje razumevanje potreba naših posetilaca. Koristeći ove statistike možemo poboljšati naše stranice. Kolačići za performanse se koriste samo uz vaš pristanak i može biti povučen u bilo kom trenutku tako što ćete onemogućiti kolačiće za performanse u centru za privatnost. Kolačići za performanse dolaze od trećih strana, tako da možete dobiti više informacija o tome kako kolačići rade sa dobavljačima usluga trećih strana (pogledajte tabelu ispod).

Ime kolačića

Vebsajt

Cilj kolačića

Trajanje upravljanja podacima

MoodleSession

http://farmacija.org/

Ovaj kolačić postavlja Moodle. Ovaj kolačić se koristi

sesija

 

 

Poslednje ažuriranje: 21.5.2021.