O projektu

Projekat „Apoteka – prijatelj zdravog potomstva“ dobio je podršku  fondacije Tempus u okviru Erasmus+ programa (KA210-ADU) Evropske unije. 

Cilj projekta je edukacija magistra farmacije o racionalnoj primeni lekova u periodu trudnoće i dojenja radi pružanja savetovanja i podrške trudnicama i dojiljama o bezbednom korišćenju lekova u terapiji hroničnih bolesti i tokom samomedikacije. Dodatno, u okviru sprovedene edukacije magistara farmacije, biće istaknute prednosti dojenja za zdravlje beba i porodilja u cilju pružanja podsticaja dojiljama koje imaju zdravstveni problem za nastavak dojenja uz izbor optimalne terapije. 

Pružanjem saveta o pravilnoj primeni leka, farmaceuti će doprineti unapređenju  bezbednosti i  efikasnosti terapije, povećanju stepena adherence a shodno tome i poboljšanju zdravlja majke i bebe.  Dodatno, promocijom i podrškom dojenju, magistri framacije će biti prvi put u prilici da utiču na povećanje stope dojene dece što predstavlja zdravstveni prioritet u većini evropskih zemalja i u Srbiji (Nacionalni program podrške dojenju iz 2018. godine).

Trajanje Projekta je do 31.8.2025. godine, izvodi se u saradnji sa hrvatskim farmaceutskih udruženjem Progressus, obuhvata veći broj edukacija magistra farmacije u različitim gradovima i pružanje usluge savetovanja o bezbednoj primeni lekova u period trudnoće i dojenja.

Pozivamo vas da učestvujete u Projektu, redovno posećujete sajt Saveza farmaceutskih udruženja Srbije i da se prijavite popunjavanjem obrasca klikom na ovu liniju ili na Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

Prof. dr Branislava Miljković

Predsednik Saveza farmaceutskih udruženja Srbije

sfus logo

Bulevar vojvode Mišića 25, 11040 Beograd, Srbija

Telefon/Fax: +381 11 2648 385, +381 11 2648 386, mob. +381 63 86 55 663

e-mail: office@sfus.rs

Free Joomla! templates by Engine Templates