Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pogledajte novi webinar „Farmaceut pita”

Savez farmaceutskih udruženja Srbije vam predstavlja webinar „Farmaceut pita – Značaj dijagnostike minimalne hepatične encefalopatije“ koji možete pogledati, besplatno, tokom sledećih godinu dana, u bilo koje vreme, putem ovog linka.

 

Cilj ovog webinara je da se skrene pažnja na uticaj stanja pacijenata sa minimalnom hepatičnom encefalopatijom (MHE) na svakodnevni život, kako života pacijenata, tako i ljudi iz okoline, pošto je utvrđeno da ovi pacijenti imaju problem u vožnji, skloni su traumatizmu, imaju narušen kvalitet života i mogu da imaju poremećaj spavanja.

 

U okviru webinar-a Prof. dr Tamara Milovanović iz Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju KCS odgovara na pitanja da li i kako lečiti MHE, kakav je uticaj MHE na svakodnevni život pacijenata, kakav je uticaj MHE na sposobnost vožnje, koji su testovi do sada korišćeni i koliki je značaj aplikacije “ EncephalApp Stroop test” u dijagnostikovanju MHE.

 

Prof. dr Milan Vujanić, stručnjak za bezbednost saobraćaja, je objasnio koje su posledice nepažnje vozača u saobraćaju, kao i koliki uticaj i katastrofalne posledice ima nepažnja od samo 1 sekunde pri različitim brzinama. Profesori Milovanović i Vujanić su odgovorili i na pitanja kolega iz prakse:

Kako farmaceut može da pristupi pacijentu sa MHE?

Koje su ustanove gde farmaceuti mogu da upute pacijente sa MHE da se testiraju?

Da li se razmišlja  o povezivanju farmaceutske zajednice i Agencije za bezbednost u saobraćaju u cilju prevencije saobraćajnih nezgoda kod pacijenata sa MHE ili drugih oboljenja?…

 

Dodatna pitanja možete poslati na info@sfus.rs i predavači webinara „Farmaceut pita – Značaj dijagnostike minimalne hepatične encefalopatije“ će vam odgovoriti.

 

Kako pristupiti webinar-u?

 

SFUS je obezbedio besplatan pristup webinar-u svim farmaceutima i drugim zdravstvenim profesionalcima putem ovog  linka. U nastavku možete pogledati uputsva za pristup platformi.

 

Uputstvo za korisnike koji nemaju otvoren korisnički nalog

 

Uputstvo za korisnike koji imaju registrovan nalog

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor