Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Projekat Mama Friendly Apoteka – pozitivan odjek među farmaceutima i mamama!

Projekat Mama Friendly Apoteka – bezbedna primena lekova tokom dojenja – Vaš farmaceut, koji je podržan od strane Ministarstva zdravlja RS, kao i UNICEF-a, naišao je na veoma pozitivan odjek među kolegama farmaceutima i mamama, ali i u celokupnoj javnosti.

 

Nakon edukacija održanih u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, više od 250 koleginica i kolega je započelo pružanje struktuirane usluge savetovanja o bezbednoj primeni lekova u periodu dojenja. Jedan od ciljeva usluge je podizanje svesti koliko je dojenje važno, kao i da se uz većinu terapije koju dojilja primenjuje akutno ili u dužem vremenskom periodu, uz pridržavanje jasnih uputstava, sa dojenjem može nastaviti i po mamu i po bebu bezbedno.

 

Broj dokumentovanih usluga raste iz dana u dan u svim regionima naše zemlje. Dok neke od kolega još uvek čekaju prve mame u svojim savetovalištima, neke su već imale priliku da posavetuju i dokumentuju veliki broj usluga. Posebno su se dosadašnjim angažovanjem istakle koleginice: Aleksandra Stamenković (AU BENU),  Aleksandra Veljković (AU BENU), Ana Marjanović (AU REMEDIA), Dragana Milenković (AU NIŠ) i Jelena Marjanović (AU LILLY) u regionu Niša, koleginice Ana Koprivica (AU LILLY), Nikolina Maltar (AU GALENA LAB), Jadranka Gavrilović (AU DR.MAX), Jelena Pavlović (AU LILLY) i Ivana Avramović (AU LILLY) u regionu Beograda, koleginice Olga Gajić (AU BENU), Iris Šovljanski (AU Lilly), Nataša Knežević (AU Cvejić), Izabela Koso (AU Dr Max), Vesna Vlaški (AU BENU), Laura Kiš (AU  Apolo), Nada Milošević (AU BENU), Eva Madaras (AU BENU) u regionu Novog Sada, i koleginice Vedrana Ivković (AU Dr MAX), Aleksandra Petrović (AU Kragujevac), Natalija Ćupić (AU Lilly) i  Jana Arsenijević (AU BENU) u regionu Kragujevca.

 

U narednom periodu planirano je  označavanje apoteka – učesnica projekta, distribucija edukativnih lifleta za dojilje i dalje aktivno angažovanje u pružanju farmaceutske usluge savetovanja o bezbednoj primeni lekova tokom dojenja.

 

Upućujemo čestitke svim kolegama i koleginicama na dosadašnjem uloženom trudu i angažovanju!

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Kampanja think health think pharmacy

FIP kampanja Think Health Think Pharmacy

Međunarodna federacija farmaceuta (FIP) pokrenula je kampanju #ThinkHealthThinkPharmacy sa ciljem podizanja svesti o apotekama kao mestu pružanja primarne zdravstvene zaštite!  Uprkos brojnim naporima u apotekarskoj

Read More »

Biljober – 6. i 7. jula u Sokobanji

Drage koleginice i kolege,   Udruženje farmaceuta Nišavsko-pirotskog regiona, Sekcija za lekovite biljke i fitoterapiju i Sekcija za apotekarsku delatnost Saveza farmaceutskih udruženja Srbije pozivaju

Read More »