Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Novom Sadu održana četvrta edukacija u okviru projekta „Mama Friendly Apoteka- za bezbednu primenu lekova u toku dojenja – Vaš farmaceut“

Četvrta po redu edukacija u okviru projekta „Mama Friendly Apoteka- za bezbednu primenu lekova u toku dojenja – Vaš farmaceut“, održana je 19.04. u Novom Sadu, u Amfiteatru u sklopu Sportsko-poslovnog centru Vojvodina, SPENS.

 

Edukaciji je prisustvovala predsednica regionalnog tima za oblast  Vojvodina, doc.dr Ivana Radić IZJZ Vojvodina. Predavanja naših eminentnih stručnjaka kao i radionice sa pripremljenim slučajevima kolega iz prakse su imala za cilj upoznavanje prisutnih farmaceuta sa Nacionalnim programom podrške dojenju i aktivno uključivanje sa aspekta izbora bezbednog leka u toku dojenja kojim bi doprineli nastavku dojenja u toku terapije.

 

S obzirom da je veliki broj lekova kompatibilan sa dojenjem saveti farmaceuta o bezbednoj primeni terapije tokom dojenja bi trebalo da ohrabre mame da koriste terapiju kada je ona neophodna, kao i da nastave dojenje ukoliko su na terapiji.

 

Farmaceuti će se oslanjati, tokom pružanja ove farmaceutske usluge, na dokument Nacionalne smernice za primenu lekova tokom dojenja, usvojen od Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i ostale referentne izvore informacija.

 

                                                                                           spec. farm. Marina Nedeljković 

                                                                      Koordinator projekta Mama Friendly Apoteka za Novi Sad

                                                                                                                AU BENU

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor