Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Održana edukacija u Novom Sadu u okviru Projekta “Apoteka – prijatelj zdravog potomstva”  

Učesnici KE u Novom Sadu u okviru projekta "Apoteka prijatelj zdravog potomstva

Četvrta edukacija u sklopu akreditovanih kurseva kontinuirane edukacije u okviru projektnih aktivnosti u Srbiji održana je 22.04.2024. u Novom Sadu, u hotelu Prezident.  

 

Tokom celodnevne edukacije održana su dva seminara “Samolečenje tokom trudnoće – mogućnosti i ograničenja” i “Optimalna terapija najčešćih bolesti u periodu trudnoće i dojenja”.  U edukaciji su učestvovali farmaceuti iz Apatina, Bajmoka, Bačke Palanke, Bačke Topole, Bačkog Petrovog Sela, Đurđeva, Novog Sada, Petrovaradina, Pivnice, Sombora, Subotice, Šapca, Zrenjanina i Žablja. Svi učesnici edukacije su dobili komplet promotivnog materijala – nalepnicu za apoteku kojom označavaju da se u toj apoteci mogu dobiti dodatni saveti za trudnice i dojilje; po 20 letaka za dojilje i 20 letaka za trudnice.

 

Farmaceuti su unapredili znanja i veštine u oblasti pružanja farmaceutske zdravstvene zaštite trudnicama i dojiljama, sa fokusom na sledeća stanja i bolesti: mučnina, povraćanje, konstipacija, bol, prehlada, kašalj, alergije, epilepsija, depresija, primena antibiotika (što je često kod dojilja u slučaju mastitisa, infekcije porođajne rane itd.), hipertenzija, dijabetes i astma. Takođe, farmaceuti su informisani o novim sadržajima u vezi sa projektom na sajtu SFUS-a www.sfus.rs, gde imaju pristup web aplikaciji za pretragu lekova sa informacijama o bezbednosti primene tokom dojenja, kao i pristup web obrascima za farmaceuta, trudnice i dojilje, čijim popunjavanjem će se i dokumentovati pružanje usluge savetovanja farmaceuta u toku i nakon završetka projekta.

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Održan III kurs Pregled terapije

Kurs veština “Pregled terapije”

Treći termin edukacije “Pregled terapije” održan je 15. maja 2024. godine na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu u organizaciji Sekcije za Farmaceutsku zdravstvenu zaštitu i Farmaceutske

Read More »