Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Biljober farmaceuta održan u Sokobanji

Predavači na Biljoberu 2024

Biljober farmaceuta 2024.održan je u Sokobanji 06. i 07. jula u organizaciji Udruženja farmaceuta Nišavsko-pirotskog regiona (FNP), Sekcija za lekovito bilje i fitoterapiju i Sekcije za apotekarsku delatnost SFUS.

 

U subotu 06.07. su u hotelu Sunce održana dva stručna sastanka prve kategorije Fitoterapija bola i inflamacije i Važnost pravilne determinacije biljne sirovine i savremeni alati za identifikaciu biljaka, kao i kratka prezenacija COST akcije MedPlant4Vet. Edukacije su bile akreditovane za farmaceute, lekare,  i zdravstvene tehničare. Prisustvovalo je 62 učesnika, najvećim delom iz Niša, Sokobanje i Beograda, ali je bilo učesnika i iz Vojvodine, Foče i Crne Gore.

 

Predavanja su održali: dr Mirjana Marčetić, vanredni profesor Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr Dragana Pavlović, vanredni profesor  Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu i dr Tatjana Kundaković Vasović, redovni profesor Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a moderatori radionica su bili: dr Jelena Kukić Marković, docent Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, mag.far. spec. Mira Stojanović iz Apoteke Beograd i dr Miloš Zbiljić, asistent Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 

 

U nedelju 07.07., na dan Svetog Jovana Biljobera, realizovan je teren do Sokograda (sa praktičnom primenom modernih alata za determinaciju biljaka) ali je deo učesnika savladao i uspon na Rtanj. Pored zajedničkog izlaska na teren, učesnici su imali priliku da se druže i tokom večere u restoranu sa muzikom  i dva originalna etnoručka. 

Realizaciju skupa su podržali sponzori: Galena lab, Melisa farm, Rulek, Promontis, Adonis apoteke i Essensa.  

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor