Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Održana druga edukacija u okviru projekta “Apoteka – prijatelj zdravog potomstva”

Druga edukacija u okviru Erasmus plus projekta  održana je 27.03.2024. u Kragujevcu, u Svečanoj sali Skupštine grada Kragujevca. Skup je otvorila pomoćnica gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i manjinska prava sa isticanjem značaja ciljeva projekta i uloge farmaceuta u unapređenju zdravlja trudnica i dojilja.

Edukacija je obuhvatila dva akreditovana kursa – “Samolečenje tokom trudnoće – mogućnosti i ograničenja” i “Optimalna terapija najčešćih bolesti u periodu trudnoće i dojenja”. Predavanja i radionice održali su nastavnici i saradnici Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Nišu. U okviru radionice su predstavljeni slučajevi iz prakse i način popunjavanja obrazaca za pruženo savetovanje trudnice I dojilje.

Edukacija je bila besplatna za učesnike i učestvovalo je ukupno 38 farmaceuta iz Kragujevca, Aranđelovca, Čačka, Jagodine, Kraljeva, Kruševca, Prijepolja, Topole, Trstenika, Ćuprije i Užica.

Svi učesnici su dobili komplet promotivnog materijala – nalepnicu za apoteku kojom označavaju da se u toj apoteci mogu dobiti dodatni saveti za trudnice i dojilje; po 20 letaka za dojilje i 20 letaka za trudnice.

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor