Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Prof. dr Katrina Vučićević dobitnica Fulbrajtove “Predvodnice”

Ovogodišnja dobitnica prestižne nagrade za profesionalnu izvrsnost “Predvodnica” je prof. dr Katarina Vučićević, zaposlena na Katedri za farmakokinetiku i kliničku farmaciju, na Farmaceutskom fakultetu – Univerziteta u Beogradu. Nagradu dodeljuje udruženje “Fulbrajt i prijatelji” (Fulbright &Friends) svojim članovima, prethodnim stipendistima različitih programa Državnog sekretarijata Sjedinjenih Američkih Država.

 

Prof. dr Katarina Vučićević je prva istraživačica u zemlji među retkima u regionu koja se bavi farmakometrijom i individualizacijom doziranja lekova kroz razvoj i primenu složenih farmakokinetičko-farmakodinamskih modela. Kao dobitnica Fulbrajt stipendije za post-doktorsko istraživanje, boravila je godinu dana (2016-2017) na Univerzitetu Kalifornija, u San Francisku, na prestižnom Farmaceutskom fakultetu. Tokom oovog perioda radila je na projektima prevencije HIV infekcije (PrEP)  i malarije uz primenu kompjuterskih metoda za analizu podataka i pokazala je visok nivo kompetentnosti u naučnom radu.

 

Nagrada “Predvodnica” uzima u obzir postignuća u prethodnom petogodišnjem periodu i ima za cilj odavanje priznanja izuzetnom dopinosu pojedinca u okviru oblasti razvoja nauke i istraživanja, unapređenja struke ili profesije i pozitivnih društvenih promena u Srbiji.

 

Na svečanoj dodeli nagrade, 14.11.2023. godine u Beogradu, govorili su zamenik ambasadora SAD-a Džon Ginkel, predsednik Udruženja prof. dr Ivan Vujačić, predsednica Komisije za dodelu nagrade prof. dr Simona Čupić i dobitnica nagrade, prof. dr Katarina Vučićević.

 

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Kampanja think health think pharmacy

FIP kampanja Think Health Think Pharmacy

Međunarodna federacija farmaceuta (FIP) pokrenula je kampanju #ThinkHealthThinkPharmacy sa ciljem podizanja svesti o apotekama kao mestu pružanja primarne zdravstvene zaštite!  Uprkos brojnim naporima u apotekarskoj

Read More »

Biljober – 6. i 7. jula u Sokobanji

Drage koleginice i kolege,   Udruženje farmaceuta Nišavsko-pirotskog regiona, Sekcija za lekovite biljke i fitoterapiju i Sekcija za apotekarsku delatnost Saveza farmaceutskih udruženja Srbije pozivaju

Read More »