Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Profesorke Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu među 2% najcitiranijih svetskih naučnika prema prema listi Stanford univerziteta

Profesorke Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prepoznate kao deo elitne grupe najcitiranijih naučnika na svetu. Lista koju svake godine objavljuje Univerzitet Stanford predstavlja jedno od najprestižnijih priznanja u svetu nauke i meri doprinos pojedinca nauci.

 

Metodologija rangiranja zasnovana je na većem broju kriterijuma. Među najznačajnijima su broj samostalnih naučnih radova, broj radova u kojima je naučnik prvi autor ili rukovodilac istraživanja, broj citata tih radova, kao i H indeks. Na listi za 2022. godinu, među 2% najuticajnijih svetskih naučnika, našlo se šest profesora Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Profesorka Aleksandra Buha Đorđević, koja se na listi nalazi već treću godinu za redom, je najbolje rangirana među koleginicama sa Farmaceutskog fakulteta. Profesorka Jelena Kotur Stevuljević je takođe zabeležila impresivan uspeh, budući da je na listi bila 2019, 2020. i ponovo ove godine. Pored njih, na ovoj prestižnoj listi nalaze se i prof. Jelena Vekić, prof. Ana Ninić, prof. Vesna Spasojević Kalimanovska i prof. Aleksandra Zeljković.

 

Čestitamo koleginicama i želimo im mnogo uspeha u budućem naučno-istraživačkom radu.

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor