Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dr sc. Zora Ćetković, član Saveza farmaceutskih udruženja Srbije, dobitnik nagrade EAHP

Odlukom Upravnog odbora Evropskog udruženja bolničkih farmaceuta (EAHP) dr sc. Zori Ćetković je dodeljena nagrada za implementaciju Evropskih izjava o bolničkoj farmaciji (Statement Implementation Award). 

 

Dr sc. Zora Ćetković je na 27. evropskom kongresu bolničkih farmaceuta, održanom od 22-24. marta 2023. u Lisabonu, imala usmenu prezentaciju u sesiji posvećenoj inicijativama dobre prakse, GPI (Good Practice Initiatives) pod nazivom „Software tool development for reconstitution and administration of parenteral antibiotics in hospitals: an international project”.

 

Ovom nagradom se odaje priznanje za implementaciju Evropskih izjava o bolničkoj farmaciji, što je veoma značajno za bolničku farmaciju u Srbiji koja je pokazala spremnost da se uključi u evropske tokove. Nagrada je došla kao potvrda dvogodišnjeg rada na međunarodnom projektu „Implementation of antibiotic reconstitution/dilution database in Serbia, Croatia, Slovenia, Bosnia and Herzegovina, North Macedonia and Montenegro in co-operation with Spain“, u okviru kojeg je razvijena jedinstvena baza podataka za rekonstituciju/razblaživanje antibiotika, kao veb-sajt i mobilna aplikacija.

 

Primena kompjuterizovanih sistema omogućila je da se pojednostavi pristup podacima o pripremi i primeni antibiotika i poboljša bezbednost primene lekova.

Zainteresovani mogu da pristupe mobilnoj aplikaciji putem Google Play i App Store prodavnica ili putem veb-sajta http://www.eahp-see.com/.

 

 

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor