Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nacionalna nedelja podrške dojenju u Republici  Srbiji

Nacionalna nedelja podrške dojenju u Republici  Srbiji obeležava se u  četrdesetoj nedelji  tekuće  godine, simbolično,  tačno onoliko koliko traje i trudnoća. Ove godine SFUS, sa zadovoljstvom, nacionalnu nedelju podrške  dojenju dočekuje sa projektom podržanim od strane Ministarstva zdravlja i Unicefa “Apoteka prijatelj mama doilja“  koji se već šest meseci realizuje u gradovima širom Srbije. Više od 250 farmaceuta u više od 150 apoteka  sa puno entuzijazma i upornosti realizuje projekat, pružajući farmaceutsku zdravstvenu zaštitu u populaciji doilja, pokazujući spremnost da daju svoj doprinos u okviru timova zdravstvenih profesionalaca, radi poboljšanja stope dojene dece u Republici Srbiji.


U označenim apotekama putem postera i nalepnica već prepoznatljivog brenda „Mama friendly apoteka“, posvećen istraživački  pristup ovoj osetljivoj populaciji od strane obučenih farmaceuta  doprineo je savetovanju više od 400 doilja, u vezi sa pravilnom upotrebom lekova i dodataka ishrani tokom dojenja.


Ovakav projekat predstavlja pravo i pravilno unapređenje kompetencija farmaceuta  i treba da bude osnova za bolju i kvalitetniju farmaceutsku praksu kojoj težimo u ovoj osetljivoj populaciji. U cilju boljeg i bržeg informisanja za sve farmaceute ali i zainteresovane građane Republike Srbije, dostupne su društvene mreže projekta (Instagram, Facebook ), putem kojih  težimo da dostignemo povećanu informisanost farmaceuta i mama o bezbednoj upotrebi lekova i dodataka ishrani tokom dojenja.


Mr ph spec Jasna Anđelković

Kordinator projekta za grad Kragujevac

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor