Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

TREĆA PO REDU EDUKACIJA -„Mama Friendly Apoteka- za bezbednu primenu lekova u toku dojenja – Vaš farmaceut“

Edukacija farmaceuta jugoistočne Srbije, u okviru projekta „Mama Friendly Apoteka- za bezbednu primenu lekova u toku dojenja – Vaš farmaceut“, održana je 18.aprila u Nišu, u hotelu “Tami Residence”, sa početkom u 10 časova.

 

Farmaceute zainteresovane za učešće u projektu pozdravili su: dr Olivera Radulović, koordinator projekta podrške dojenju Ministarstva zdravlja Republike Srbije i vanredni profesor Dragana Pavlović, predsednik Saveza udruženja farmaceuta nišavsko-pirotskog okruga. Edukacija se sastojala iz predavanja i radionice sa slučajevima iz prakse i imala je za cilj da upozna farmaceute sa naučnim činjenicama o primeni lekova tokom dojenja, Nacionalnim programom podrške dojenju i Nacionalnim smernicama za pravilnu primenu lekova tokom perioda dojenja. Pored toga, farmaceuti su edukovani za savetovanje dojilja i aktivno uključivanje sa aspekta izbora bezbednog leka i podrške dojenju tokom primene farmakoterapije. Edukaciji je prisustvovalo 66 farmaceuta iz oblasti primarne zdravstvene zaštite sa teritorije Niša, Pirota, Prokuplja, Leskovca, Zaječara i Kruševca, koji će u narednom periodu pružati zdravstvenu uslugu dojiljama sa u skladu sa stečenim znanjem i preporučenim izvorima informacija.


                                                                      vanr.prof. Aleksandra Catić Đorđević, specijalista farmakoterapije

                                                                      koordinator projekta Mama Friendly Apoteka za Niš

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

27.mart Dan bolničke farmacije

Danas .prvi put, Evropska asocijacija bolničkih farmaceuta (EAHP) obeležava Dan bolničke farmacije zajedno sa svim zdravstvenim radnicima sa kojim bolnički farrmaceuti sarađuju kako bi unapredili

Read More »