Program Kongresa sa međunarodnim učešćem je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije:

 

Odluka broj 153-02-312/2022-01, Evidencioni broj B-53/22

 

Broj bodova za slušaoce: 8

 

Broj bodova za poster prezentaciju:

9 za autora koji prezentuje

0.5 ostali koautori

 

Broj bodova za usmenu prezentaciju:

11 za autora koji prezentuje

0.5 ostali koautori

 

Broj bodova za predavače: 13

 

Kongres je akreditovan za farmaceute, biohemičare, lekare i stomatologe.

Održan VIII Kongres farmaceuta Srbije, sa međunarodnim

učešćem, pod nazivom „Pravo vreme za pravo lice farmacije“

 

VIII Kongres farmaceuta Srbije sa međunarodnim učešćem, koji je održan u Beogradu od 12. do 15. oktobra 2022. godine, čiji je organizator bio Savez farmaceutskih udruženja Srbije u saradnji sa Farmaceutskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, okupio je više od 1800 učesnika i posetilaca. Na Kongresu su  predavanja održali istaknuti profesori, istraživaći iz različitih oblasti farmaceutskih nauka uključeni u savremena istraživanja i eksperti iz stručne prakse koji u centar stavljaju pacijenta i koriste najnovije naučne dokaze u svom radu.

 

Na dan otvaranja Kongresa, u prepodnevnim satima, su održana tri interesantna i veoma posećena pretkongresna simpozijuma: “Kliničko- biohemijski aspekti COVID-19”, “Uspostavljanje dokumentovanog modela nadzora nad primaocem ugovora u Farmaceutskom sistemu kvaliteta, upotrebom alata analize rizika” i “Dermofarmaceutski i dermokozmetički preparati u apoteci: savremeni stavovi i praksa”.

 

Naučni program Kongresa je obuhvatio 4 plenarna predavanja, 25 naučnih sesija od kojih je 20 bilo tematskih sa predavanjima po pozivu, 2 sesije Usmena saopštenja i 3 sesije Mladi istraživači. Dodatno je u okviru 3 poster sesije (podeljene prema sekcijama u 3 dana) bilo prikazano 173 poster prezentacija. U okviru svakog od termina je Komisija, koja je diskutovala sa autorima postera, izabrala po 3 nagrađena autora (prvo, drugo i treće mesto).

 

– I dan: 1. Anica Ranković, 2. Gordana Pejović, 3. Dragana Jocić

– II dan: 1. Dragana Stanković, 2. Milica Drobac, 3. Erna Turković

– III dan: 1. Branka Ivković, 2. Katarina Živančević, 3. Marjan Piponski

 

 

Sva plenarna predavanja, kao i 25 sesija, su bila izuzetno posećena. Posebno bismo izdvojili i pohvalili interesovanje publike za diskusiju i pitanja.U ime Naučnog i Organizacionog odbora iskreno se zahvaljujemo na saradnji predavačima i učesnicima Kongresa i pretkongresnih simpozijuma autorima poster prezentacija, predstavnicima Farmaceutske komore Srbije, Agencije za lekove I medicinska sredstva Srbije i Privredne komore Srbije na predstavljanju aktivnosti u prethodnom periodu,  sponzorima koji su podržali Kongres i ponudili raznovrsnu izložbu, kao i svima  koji su učestvovali u realizaciji VIII Kongresa farmaceuta Srbije i pomogli da ovaj događaj bude uspešan i nezaboravan. 

 

Upućujemo čestitke nagrađenim autorima poster prezentacija, kao i dobitnici nagrade koja je učestvovala u zanimljivom kvizu “Farmaceutska slagalica”.

 

Prezentovani radovi su objavljeni u suplementu Arhiva za farmaciju br. 4 2022. koji možete da preuzmete OVDE

 


IZVEŠTAJE SA PLENARNIH PREDAVANJA I SESIJA preuzmite OVDE

vreme

12 - 15. oktobar 2022.

mesto održavanja

Hotel Crowne Plaza
Beograd