VIII Kongres farmaceuta Srbije
sa međunarodnim učešćem

12-15.oktobra 2022
prvo obaveštenje

Poštovane koleginice i kolege,

 

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da su u toku pripreme za VIII Kongres farmaceuta Srbije sa međunarodnim učešćem pod nazivom „Pravo vreme za pravo lice farmacije“, koji će se održati 12-15. oktobra 2022. u Beogradu.

 

Od prethodnog Kongresa farmaceuta, susreli smo se sa globalnim i velikim zdravstvenim izazovom, a istovremeno je naša farmaceutska zajednica dala svoj veliki doprinos, napredovala, porasla i sazrela. Stoga, smatramo da dolazi pravo vreme da skinemo maske, sagledamo naučna dostignuća u prethodnom periodu i okrenemo se budućim.

 

Cilj ovog Kongresa je da, kao i uvek, okupi najbolje stručnjake iz različitih oblasti farmaceutskih nauka uključene u savremena istraživanja i eksperte iz stručne prakse koji u centar stavljaju pacijenta i koriste najnovije naučne dokaze u svom radu. Naučni program VIII Kongresa farmaceuta će obuhvatiti plenarna predavanja, usmena izlaganja i poster sesije koje će predstaviti nova dostignuća i stremljenja u svim poljima farmaceutskih nauka. Kongres je istovremeno sjajna prilika za razmenu mišljenja, generisanje novih naučnih ideja i uspostavljanje saradnje za iskusne i za mlade naučnike i istraživače. Takođe je prilika za sticanje novih znanja koja će unaprediti svakodnevni stručni rad farmaceuta.

 

U ime Naučnog odbora i Saveza farmaceutskih udruženja Srbije veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo da svojim radom, znanjem i stručnošću učestvujete na Kongresu i date svoj doprinos.

 

Radujemo se prilici da vam poželimo dobrodošlicu na VIII Kongres farmaceuta i očekujemo da će naučni program, druženje sa kolegama i uspostavljanje novih poznanstava biti nezaboravni.

 

Do skorog viđenja!

Prof. dr Katarina Vučićević

predsednik Naučnog odbora

Prof. dr Branislava Miljković
predsednik Saveza farmaceutskih udruženja Srbije

vreme

12 - 15. oktobar 2022.