Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Informiši se i saznaj koliko je važno brinuti o reproduktivnom zdravlju!

Besplatna edukacija za farmaceute – Farmaceutska zdravstvena zaštita u primeni kombinovane oralne kontracepcije

Svetski dan seksualne i reproduktivne svesti obeležava se širom sveta 12. februara kako bi se skrenula pažnja na značaj seksualnog i reproduktivnog zdravlja u društvu. Tada se posebno ističe da je neophodno podizanje seksualne i reproduktivne svesti među mladima i adolescentima koji, najčešće, nemaju dovoljno informacija i znanja o načinima kako da zaštite sebe i svoje zdravlje

Kako bi mladi ljudi samostalno odlučivali o svojoj seksualnosti, planirali porodicu i brinuli o svom zdravlju, neophodno je da budu informisani o seksulno prenosivim bolestima i kontracepciji. Zbog toga je važno obezbediti im podršku. Ukoliko su u dilemi i ako nemaju prave odgovore na pitanja, da se obrate kompetentnim osobama.

Savez farmaceutskih udruženja Srbije Vas tim povodom poziva da, putem platforme https://farmacija.org/course/index.php?categoryid=2  pristupite besplatnoj edukaciji “Farmaceutska zdravstvena zaštita u primeni kombinovane oralne kontracepcije” koja je akreditovana sa 5 bodova.

Osnovni ciljevi ove edukacije su:

 

Upoznavanje sa savremenim preporukama u primeni kombinovane oralne kontracepcije

Unapređenje znanja o vrstama, primeni i efikasnosti kombinovane oralne kontracepcije

Unapređenje znanja o bezbednosti i medicinskoj podobnosti kombinovane oralne kontracepcije

Unapređenje znanja o prednostima i rizicima primene kombinovane oralne kontracepcije

Unapređenje znanja u pružanju farmaceutske zdravstvene zaštite kod primene kombinovane oralne kontracepcije 

 

Na portalu Vam je dostupna i edukacija Farmaceutska zdravstvena zaštita u primeni hitne kontracepcije, kao i još 5 akreditovanih edukacija kojima možete besplatno pristupiti tokom čitavog akreditacionog perioda. Za pristup portalu neophodno je da se registrujete ako ste nov korisnik, ili, ukoliko ste se već registrovali – unesete korisničko ime i lozinku.

Vamtam
Vamtam

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

27.mart Dan bolničke farmacije

Danas .prvi put, Evropska asocijacija bolničkih farmaceuta (EAHP) obeležava Dan bolničke farmacije zajedno sa svim zdravstvenim radnicima sa kojim bolnički farrmaceuti sarađuju kako bi unapredili

Read More »